1 Advent!

                          
                               Vi hamnade tydligen på första sidan på orebroguiden.se haha =)

Igår var det utgång på strömpis med mina älskade brudar, första lediga helgdagen på en månad så det firades.
Så kul att träffa tjejerna igen, och det känns faktiskt skönt att veta att det blir lite mindre helgjobb framöver.
Hade iallafall en kanonkväll igår, men lite segare idag. Sitter och är så grymt sugen på en kall coca cola, det är min bakis last.. kanske borde man ta sig iväg till affären och handla lite söndags gott! =)

Annars så har jag och Stephan spelat wii sports idag, tyvärr verkar jag vara den ständiga förloraren, men lika glad för det är jag..(Kanske är bäst så för husfridens skull) 
Är ju föresten första Advent idag ju, så mysigt när alla julstjärnot kommit upp. Bara snön som fattas nu då för att man ska få den rätta julkänslan. Men nu ska njuta av min lediga söndag för det verkar ju som att det kan bli en del jobb fram till jul sen. Men det visar sig imorgon!

Wiiiiiii

Nyss beställt ett Nintendo Wii, så den dyraste julklappen går till mig själv i år :)
I fredags släpptes tydligen en specialutgåva som är svart, så den köpte jag!
Så nu tjejer får ni komma och hälsa på mig så jag får nån att spela med =)

Annars så har helgen gått alldeles för fort, den har ju mest bestått av jobb!
Blev ju snabba puckar på mitt jobbcoachmöte i torsdags då hon frågade om jag vill jobba fredagen + nästa vecka på ett ställe som heter euromaint i örebro. Självklart tackade jag jaa, vilket jag ångrar nu.
Jobbar 7-16 på världens sämsta ställe. Mitt jobb är att ta emot tågskrot som ska ställas på rätt plats på lagret.
Kan vara allt från förarstolar till stora järnklumpar som sitter på tågen! Jobbet är tungt, skitigt, tråkiga människor och allt sånt.. haha mycket klagande här, men kan ju helt enkelt sammanfatta det med att jag verkligen inte trivs.
Man ska ju dessutom ha truckkort där, vilket jag inte har. Blir därför extra svårt att utföra arbetet då man hela tiden får gå till andra och be dem ställa upp sakerna åt en. Så man känner sig mest i vägen. Ber till gudarna att nästa vecka ska gå fort.

Blev i allafall dubbelt upp med jobb i fredags då jag jobbade på Amano på kvällen..fina pengar, men ganska tungt på kvällen med en arbetsdag på 15 timmar.
Jobb igår med, men idag är jag ledig så det är skönt!

Nu ska jag och älsklingen snart åka in till Örebro för att fika hos Emmy och Johan. Sen blir det Bio, New Moon.
En bra söndag! =)

Ullared


                                             

Igår var jag och mamma till Ullared, bussen gick 4.15 så man var lite halft i koma hela dagen!
Handlade klart julklapparna till alla barnen + födelsedagspresent till Smilla.
Skönt att kunna bocka av lite, sen är det bara till alla andra kvar där Stephan är svårast att handla åt som vanligt.
Hittade inte så mycket till mig själv, mest bara småkrafs som deo, spray, leggings o.s.v. Sen i en affär utanför shoppade jag två väskor, hittade massa fina stövlar med men dem lyckades jag motstå.

Var en hel del folk där, för mycket även för min smak. Man fick ställa vagnen på ett bra ställe och sen gå runt och hämta sakerna man skulle ha, för att gå med vagnen var heelt omöjligt.
De spelade tydligen in igår med för serien Ullared, man tack och lov lyckades vi undvika kamrerna (Hoppas jag)

Vi avslutade resan med att då lite i butikerna utanför och det var ju ganska så roligt när mamma traskar in i erotikbutiken haha. Den låg brevid MQ outlet så jag nämnde det till henne när vi gick in på mq, men sen när vi går ut i från butiken traskar hon in i den brevid, alltså erotikbutiken. Pinsamt, tänkte jag och följde efter. Hon tittade runt lite och såg sen lite fundersam ut, och antar att det då gick upp för henne vart hon hade gått haha! Hon sa att vi kanske kunde hitta nåt roligt till julklappstävlingen men snart därefter sa hon "Nä det är nog bäst vi går här ifrån" Haha..Typiskt mamma att inte höra vad man säger.

Nu ska jag göra mig i ordning för ska snart iväg till Amano och jobba lite, skönt att det är på en vardag.. men jag ska ju förstås jobba helgen med sen! Men lönehelgen ska jag allt se till att vara ledig på lördagen så jag kan gå ut med mina tjejer =) Träffar de ju alldeles för sällan nu när jag jobbar helgen :(


Majonäsburken och två koppar kaffe!

Idag känner jag mig hurtig. Klockan 9 stod jag och Stephan redo med promenadskorna på, och gav oss sedan ut på en timmes långpromenad. När vi kom hem hade hans mamma plockat fram hela bordet med frukost åt oss, har helt enkelt världens gulligaste svärmor.

Efter frukosten gick bilen till Hallsberg där jag mötte upp Carro. Vi solade och sedan tog vi oss en timmas simtur...länge sen sist och det var riktigt skönt. Så det får vi göra fler gånger! :)
Nu ikväll är det dags för en timmas core också, så jag tror jag kommer somna gott ikväll!


Här kommer lite tänkvärd läsning om ni har någon minut över för det! :)
 

Majonäsburken och två koppar kaffe!

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa, vänner och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn och vänner. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


En helg med jobb och farsdag firande!

Dåligt uppdaterat den senaste tiden, men det är väl så det är med bloggandet, man har sina perioder.

Helgen bestod mest av jobb, och i fredags blev det en lång kväll, slutade inte förens vid 2. Fast det är ju bra att man får ihop lite timmar när man väl är där. Somnade inte förens efter 3 och sen hade stephan kl på 9 då vi skulle ut på vår morgonpromenad. Kände mig nästan bakfull då, men det är bäst att passa på att följa med ut när han väl vill gå! I vanliga fall brukar jag ju kunna tjata helt utan resultat för att han ska följa med mig ut!
Men det är en skön start på dagen.

Lördagskvällen innebar också jobb, var då en liten lugnare kväll och jag slutade vid 00.30. Jag ringde då Stephan och hörde vart han var efter som han var i örebro för att träffa grabbarna! Mötte upp han, get och jonas utanför pitchers och så gick vi till sibylla för att köpa med oss mat. Gick hem till Get där vi käka och snacka skit och han hade ju verkligen ett centralt läge på hans lägenhet. Perfekt efter en krogenrunda! =)

Söndag och Farsdag innebar en himlans massa fikande och ätande. Först var det lunch hos Stephans föräldrar och det bjöds på ett urval av godsaker från julbordet, riktigt gott var det och man kan väl aldrig börja för tidigt med julmat? Johan och Emmy ska ju till Thailand över jul så vi får passa på att äta lite innan så dem inte missar allt gott!
Efter det var det fika hos min älskade Pappa. Mina syskon och syskonbarn var ju också där, så jag och stephan spelade fotboll med Måns och Smilla. Mycket bus och skratt blev det! :) Jag avgudar dem små sötungarna och det ska bli kul när Wilma blir lite äldre så hon också kan vara med och leka! =)
Ska ju föresten bli moster igen, har jag berättat det? Den här gången blir det ett vår/sommar barn =) 

På kvällen blev det lite firande hemma hos Mamma och Ola, där David och Sandra var över på fika. Hade med en påse med pashmina sjalar som Johan tagit hem från afgahnistan. Lyckades sälja 4 st, och själv fick jag ju en av han snäll som han är. Valde en gråsvart och funderar på att kanske köpa en till, dem är ju så fina.
Tillsist avslutade vi kvällen med att köpa pizza, så ja det blev en riktig svullardag i går vill jag lova.

                              
                         Carina och min älskade pappa på hans 50-års dag som vi firade i Grekland!


RSS 2.0